به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، باز هم در همين نزديکي حادثهاي از سوي محيط زيست اعلام ميشود ولي اين بار جان يک پلنگ يا پرنده در حال انقراض در ميان نيست بلکه جان کودکان بيگناه در ميان است که تنها با بازي و رفتن به خيابان طعمه گرگ شده و جان خود را از دست ميدهند.
چند روز اخير کودک ? سالهاي از شهر زرين آباد (بزينه رود) از توابع شهرستان خدابنده در استان زنجان که در مسير مغازه خواربار فروشي به منزل بود توسط گرگي ربوده و بعد از گذشت ساعاتي جسد کودک پيدا ميشود و اين امر تنها باعث متأثر شدن يکسري افراد ميشود که تنها کارشان تاسف خوردن است نه چيز ديگر...
برخي از کارشناسان و مسئولان مطرح ميکنند که از سال ?? تاکنون ? کودک توسط گرگ در اين شهرستان دريده شدهاند و اين در حالي است که تا امروز همه مسئولان تنها سکوت کردند و زماني که از آنها در اين خصوص پرسش ميکني تنها مقصر را خود اهالي اين منطقه ميدانند!!
گويي با حمايت تمام قد از حيوانات قرار است حمايت از انسانها فراموش شود...
شکار خرگوش و گراز ممنوع است
مهدويان، مديرکل محيط زيست استان زنجان در گفتوگو با خبرنگار محيط زيست خبرگزاري تسنيم در خصوص حادثه اخير و اقدامات محيط زيست استان در اين زمينه اظهارداشت: ما براي اينکه از اهالي اين منطقه حفاظت کنيم با اطلاعرساني و پخش آگهي، اهالي به خصوص کودکان اين منطقه را از خطرناک بودن برخي ساعات که ممکن است گرگ در کمين شکار باشد آگاه کرديم همچنين در راستاي شکار بيرويه اين اهالي تذکرهاي لازم را دادهايم.
وي ادامه داد: گرگهاي شکار طبيعي خود را از دست دادهاند و مجبور شدهاند که به شکار غير طبيعي بپردازند. در واقع شکار گراز و خرگوش و ديگر موجودات توسط اهالي اين منطقه صورت ميگيرد و گرگ و سگهار در اين منطقه به شکار غيرطبيعي روي آوردند. براي حفاظت از امنيت جان اهالي اين منطقه ? سال است که شکار خرگوش و گراز را ممنوع کردهايم.
مديرکل محيط زيست استان زنجان در پاسخ به اين پرسش که مسئول اين حادثه کيست، افزود: مسئول اين حادثه کسي نيست جزء خود اهالي اين منطقه به اين دليل که شکار بيرويه انجام دادهاند و زبالههاي خود را در اطراف اين شهر انداختهاند و باعث جمع شدن بيش از حد گرگ شدهاند. چراکه ما در استان زنجان شاهد گرگهايي هستيم که با در کنار انسانها زندگي ميکنند و حملهاي صورت نميگيرد ولي در اين شهرستان به اين شکل نيست.
وي عنوان کرد: به دليل انباشت زباله و شکار بيرويه اين اتفاق به کرار از سال ?? رخ داده است. ما اقدامات لازم را انجام داديم و مقصر ما نيستيم.
مديريت پسماند و جلوگيري از تخريب زيستگاه حيوانات
مهدويان گفت: مشخص نيست که اين حادثه اخير توسط گرگ رخ داده است يا خير. چرا که ميتواند سگ هار هم باشد زيرا کسي شاهد ماجرا نبوده است ولي اتفاقات گذشته همه توسط گرگ صورت گرفته است و ما از اين حادثه بسيار متأثر شديم.
وي ادامه داد: مديريت پسماند و جلوگيري از تخريب زيستگاه حيوانات از مواردي است که محيط زيست استان زنجان دنبال کرده است که شاهد حفاظت بيشتر اهالي اين منطقه باشيم. همچنين بايد بگويم اهالي اين شهر بايد بدانند که شکار بيرويه آنها باعث اين امر شده است. تخريب زيستگاه گرگها و موجودات اين منطقه توسط اهالي شهر صورت گرفته است که اين بسيار ناراحت کننده است و بايد به دنبال مديريت و کنترل باشند.
افراد کم سن و سال اوايل صبح از خانه بيرون نيايند
مديرکل محيط زيست استان زنجان گفت: سال گذشته اصلاً حمله گرگ يا حيوان ديگر را نداشتيم و اين به دليل بهبود وضع است ولي بايد اهالي که کنار زيستگاه گرگ زندگي ميکنند، بدانند که نميتوانيم حيات وحش را از بين ببريم و آنها بايد موارد را رعايت کنند.
وي افزود: همچنين بايد گفت که در اوايل صبح و غروب افراد کم سن و سال نبايد به خارج از خانه بيايند چراکه ممکن است گرگ و ديگر موجودات خطرناک در پشت بوته و درختي که در اين منطقه بسيار است کمين کنند.
مهدويان بيان کرد: ما نميتوانيم حيات وحش را از بين ببريم و بايد به دنبال راهي باشيم که زيستگاه آنها را تخريب نکرده و با شکار بيرويه، شکار آنها را غيرطبيعي کنيم. بنابراين بايد بدانيم که در اين مقصر اصلي و عامل اصلي شکار بيرويه و تخريب زيستگاه است.
نيزاري شدن مسير رودخانه و پنهان شدن گرک
در اين ميان نيز بابالله فتحي، فرماندار شهرستان خدابنده گفته است که به دليل عبور رودخانه از وسط شهر زرين رود و روئيدن درخت و نيزاري شدن مسير و رودخانه اين محدوده به محل مناسب براي پنهان شدن و همچنين زاد و ولد گرگ ها تبديل شده است که اين امر مشکلات گسترده براي شهروندان ايجاد کرده است.
وي از استقرار شکارچيان در اين محدوده براي معدودمسازي گرگها خبر داده است و گفته است که در تلاش هستيم با همکاري دستگاههاي مرتبط نسبت به امن سازي و پاکسازي محدوده رودخانه از گرگها اقدام شود.
همچنين مطرح کرده است که اولويت آگاهسازي اهالي منطقه براي حفاظت از کودکان و بهرهگيري از نيروهاي حفاظت محيط زيست در اين منطقه است تا اهالي خودشان با حملات احتمالي گرگها مقابله نکنند.
ضرورت ورود سازمان محيط زيست به حادثه
حسين عبيري گلپيگاني، کارشناس محيط زيست نيز در گفتوگو با خبرنگار محيط زيست خبرگزاري تسنيم در خصوص حادثه اخير گفت: در گلپايگان آنقدر گرگها را کشتند که در نهايت محبور شدند تعدادي قلاده گرگ در آنجا رها کنند چراکه با انبوهي از موش و روباه مواجه شده بوديم.
وي ادامه داد: در هيچ استاني جز اين شهر در استان زنجان اين اتفاق رخ نداده است.بنابراين بايد علت را پيدا کرد. همچنين بايد بگويم که اگر گرگهاي اين منطقه را از بين ببرند با انبوهي از گراز و خرگوش مواجه خواهند شد که زندگي را براي اهالي اين منطقه سخت خواهد کرد.
اين کارشناس بيان کرد: درست است که بين حيوان و انسان ما انسان را انتخاب ميکنيم ولي بايد بدانيم که حفاظت از حيات وحش امري ضروري است. در اين جا بايد ديد که چرا گرگها اين ميزان گرسنه هستند و چرا شکار غير طبيعي دارند.
وي افزود: سازمان محيط زيست براي پيدا کردن علت بايد به ميدان بيايد تا ديگر شاهد چنين حوادثي نباشيم درواقع با کار کارشناسي اقدامات لازم براي حفاظت از جان اهالي اين منطقه را انجام دهد و امنيت را بر آنجا بازگرداند.
افزايش سگ و حفاظت بيشتر از اهالي منطقه
همچنين مهديه جعفري، فعال حقوق حيوانات در گفتوگو با خبرنگار محيط زيست خبرگزاري تسنيم بيان کرد: در خصوص حادثه اخير بايد سازمان محيط زيست به ميدان بيايد و ريشهيابي صورت گيرد تا ديگر شاهد چنين حادثهاي نباشيم.
وي ادامه داد: نوع حيوان مشخص نشده است ولي در هر صورت به نظر بنده به دليل اينکه اهالي اين منطقه شکار بيرويه خود را زياد کرده و با ساخت و ساز بيسار وارد محيط زندگي اين موجودات شدهاند چراکه گرگها به هيچ وجه حاضر نيستند وارد محيط زندگي انسان ها شوند و اين از نطر رفتارشناسي حيوانات مشخص شده است.
فعال حقوق حيوانات بيان کرد: بايد آگاهي به اهالي اين منطقه در خصوص خطرناک بودن برخي از محوطه داده شود تا آنها رعايت کنند و جان کسي از بين نرود.
جعفري عنوان کرد: به نظر بنده کاهش يافتن سگها نيز ميتواند يکي از عواملي باشد که امروز گرگ بدون ترس به انسانها حمله کرده است بنابراين بايد تعداد سگها را افزايش داد و براي حفاطت بيشتر اهالي اين منطقه به دنبال رهحل باشيم و کار کارشناسي صورت گرفته و علت به طور دقيق مشخص شود.
وي افزود: سازمان محيط زيست استان زنجان و کشور بايد براي بررسي موضوع اقدام کنند.
وقتي خون يک کودک تنها بر گردن خود او ميافتد
بعد از صحبتهايي با مسئول محيط زيست استان زنجان و ديگر کارشناسان و مسئولان به اين نتيجه رسيدم که باز هم مسئوليت را کسي قبول نميکند و گناهکار خود کودکان شناخته ميشوند! و اينجاست که خون يک کودک تنها بر گردن خود او ميافتد.
حفاظت از حيات وحش امري جدا از جان يک انسان است که بايد اين را به خوبي بدانيم درواقع خوب است به خود بياييم و بدانيم سلامت و جان يک انسان يک بازي و سرگرمي نيست که بخواهيم به راحتي از کنارش عبور کنيم...